Агар-агар – це рослинний аналог желатину.
Коротко про агар-агар
- агар-агар не має кольору, смаку й запаху, та, на відміну від желатину, не дає м’ясного присмаку стравам;
- агар-агар є менш калорійним - 48 ккал/100 грам (у порівнянні, желатин має 355 ккал/100 грам).
Агар-агар отримують із морських червоних і бурих водоростей, що ростуть у Білому, Чорному морях і Тихому океані.
Агар-агар містить цілий спектр вітамінів та мікроелементів: йод, залізо, калій, кальцій, магній, фосфор, цинк, вітаміни А, D, PP, вітаміни групи В. Тож регулярне вживання допоможе усунути дефіцити, зміцнити імунітет та позитивно вплине на роботу щитоподібної залози.
Агар-агар виводить з організму токсини і продукти життєдіяльності кишкової мікрофлори, а також очищує печінку від шкідливих речовин.
Як використовувати
Для виготовлення желе, пастил, зефіру, морозива та різноманітних десертів.
Гелеутворювальна здатність агар-агару в 10 разів вища, ніж у желатину (за обсягом чайна ложка агар-агару замінить вісім чайних ложок желатину).
Розчиняється агар-агар у гарячій воді і при подальшому охолодженні (до 40 градусів) стає желеподібним.
Температура замочування агар-агару - 10-22 °.
Для виготовлення желе замочіть агар-агар у воді в приблизній концентрації 0,7-1% (2 ч. л. агар-агару на 200-250 мл. води).
Необхідно почекати 10-20 хвилин, поки речовина розбухне, перш, ніж піддавати нагріванню. Після того, як агар-агар розбухне, його можна нагрівати. Кип’ятити розчин не обов’язково, так як температура плавлення агар-агару становить близько 85-90 °.
Дітям агар-агар і солодощі на його основі можна споживати з 2-річного віку.
Основні | |
---|---|
Виробник | Kristal |
Країна виробник | Україна |
Тип | Агар-агар |
- Ціна: 25 ₴